Configuratie

MONOSLIDE 80 configuratie

Schuif-/stapelwand
Schuif-/stapelwand op basis van thermisch gescheiden, hoog geïsoleerde aluminiumprofielen voor hoge warmte-isolatiewaarden en veelzijdige planningsvrijheid. Optimaal geschikt voor woonruimteafsluitingen en beglazingen van restaurants en wintertuinen.
Thermische scheiding
Deze hoge warmte-isolatiewaarden worden bereikt door consequente thermische scheiding van de in- en uitwendige profielen door PA-vlonders met gekarteld profiel, isolatiematerialen, afdichtingsrubber met sponningverlenging, afdichtingsprofielen met meerdere kamers, glassponningisolatie etc. Het gewenste isolerende effect stelt een passend isolerende beglazing of sandwichpanelen voorop. Op elkaar afgestemde glaslatten en afdichtrubbers laten bij droge beglazing een grote verscheidenheid aan glas- en paneeldiktes toe.
Uitvoering
De vleugels lopen op een natuurlijk geëloxeerde looprail individueel over de volledige breedte en ook om hoeken van 90° tot 270° tot in de parkeerruimte. De parkeerruimte kan zich achter de eerste vleugel, acht een vast element of achter een muur bevinden.
Bijzonderheden
Eerst openend element kan als toegangsdeur voor het draaien of schuiven met deurklink en sluitcilinder gerealiseerd worden. Vleugels kunnen over hoeken van 90° tot 270° verschoven worden. Segmentinstallaties met bocht tussen elk element laten wijde en nauwe radiussen toe. De compacte parkeerruimte is geschikt voor een willekeurig aantal vleugels. De installatie heeft enkel en alleen een smalle vloerrail die zonder dorpel op vloerhoogte verzinkt worden. Om inbouwtoleranties te compenseren, staan er optioneel aanslagbenen voor binnen en buiten ter beschikking. Alle elementen zijn uitgerust met een speciale extender-afdichting die de elementen bij een gesloten installatie naar boven en onder afdicht. De extender-afdichting wordt bij hoekelementen en ook bij draai- of schuifdeuren met een vlakke handgreep aan de binnenzijde bediend. Bij de andere schuifvleugels is de extender-bedieningsinrichting in de profielsponning verborgen aangebracht. De slanke profielaanzichten tussen de vleugels weten in het bijzonder te bekoren in combinatie met de elegante schaduwvoeg tussen de elementen. De individuele vleugels kunnen ook als windwering vrij geplaatst worden.
Technische Details
Kogelgelagerde looprollen met glasvezelversterkte ommanteling van kunststof onderaan. Elementdikte 79 mm, thermische scheiding 38 mm. Zijdelings compensatieprofiel voor de opname van toleranties bij rechte installaties aan één zijde, in het andere geval aan beide zijden.
Beglazing
Isolerende beglazing en vullingen: 24 – 62 mm
Afmetingen
Elementbreedte: max. 1500 mm elementhoogte: max. 2800 mm vleugelgewicht: max. 100 kg (zie vleugeldiagram voor de dimensionering)