Configuraties

FREESLIDE configuratie

Compleet glazen schuif-/stapelwand
Compleet glazen schuif-/stapelwand op basis van veilligheidsglaselementen voor veelzijdige en aantrekkelijke toepassingen.
Uitvoering
Individueel verschuifbare vleugels van veiligheidsglas die uitsluitend bovenaan en onderaan door een slank aluminiumprofiel gedragen en geleid worden; daartussen alleen glazen transparantie. De eerste vleugel gaat als draaivleugel boven de stapelruimte open; alle andere vleugels worden afzonderlijk tot in de stapelruimte verschoven en parallel met de eerste vleugel geplaatst.
Bijzonderheden
De vleugels kunnen via binnen- en buitenbochten met een willekeurige hoek tot 90° geleid worden. Dit laat de meest veelvuldige configuratiemogelijkheden toe. De installaties kunnen zonder dorpel, op vloerhoogte, ingebouwd worden.
FANTASY
De vleugels worden in het station gedwongen geleid – uitermate praktisch indien het plafond goede bevestigingsmogelijkheden biedt. Meerdere vleugels kunnen in één keer tot in de parkeerruimte geschoven worden.
FREESLIDE
De vleugels draaien in de parkeerruimte naar binnen nadat ze even uitgeklapt werden – ideaal indien er bovenaan uitsluitend lineair bevestigd kan worden. De vleugels zijn ook aan beide zijden voor de reiniging goed toegankelijk.
Technische details
De vleugels lopen bovenaan op verticale, dubbele looprollen met kunststofommanteling – daarom uiterst geluidsarm en onderhoudsvrij. De glasruiten zijn vast in het profiel geplakt en bijkomend mechanisch beveiligd. De vleugels zijn in de geopende toestand tegen het klapperen beveiligd. Omdat de vleugels in de bochten uitwijken, dient er met balustrades etc. rekening gehouden te worden. De indeling met betrekking tot de breedte van de vleugels en het aantal vleugels dient technisch opgehelderd te worden.
Afsluiting
De standaardoplossing is een fijne draadkabel die langs binnen de afsluiting bovenaan en onderaan vrijgeeft. Alternatief kan er in het glas een cilinderslot geïntegreerd worden dat de bediening aan één zijde of aan beide zijden mogelijk maakt.
Beglazing
Gehard veiligheidsglas: 8 – 10 mm
Afmetingen
Elementbreedte: max. 850 mm
Elementhoogte: max. 2600 mm
Elementgewicht: max. 70 kg