VG17 Configuraties

vg17-configuratie

Compleet glazen schuifwand
Compleet glazen schuifwand op basis van thermisch niet-gescheiden aluminiumprofielen   voor lichte, grote oppervlakken beslaande toepassingen.
Uitvoering
VG 17 kan 1-, 2-, 3-, 4-, 5-, 6- of meersporig met 1- tot x-vleugels gerealiseerd worden. De  installatie bestaat uit een vloerrail, een plafondrail, zijdelingse wandaansluitprofielen en de  schuifvleugels. Deze hebben alleen onderaan een loopschoen en hebben voor het overige  geen kozijn – bovenaan in de plafondrail slechts tussen borstels geleid. Bij eenzijdig  openende installaties worden bij de vloerrail daar, waar geen vleugels heengaan, in plaats  van het loopprofiel trapplaatprofielen aangebracht. Bij aan weerszijden openende  installaties daarentegen worden de loopprofielen doorgevoerd. Bij centraal openende  installaties zijn er twee varianten: als standaard worden ze in een oneven aantal vleugels  met een middelste vleugel gerealiseerd; daardoor overlapt het glaswerk bij alle  vleugelparen in dezelfde mate. Alternatief kunnen ze echter ook in een even aantal  gerealiseerd worden, waarbij de beide middelste vleugels op hetzelfde spoor in de las  samenkomen.
Bevestiging
De bevestiging aan het bouwlichaam kan in ruime mate „onzichtbaar” plaatsvinden. De  zijdelingse wandaansluitprofielen worden via een kanaal bevestigd dat door middel van een  clipprofiel verborgen wordt. De vloerrail wordt onder de looprail bevestigd. Na de  bevestiging wordt de looprail resp. de trapplaat erop gespeld om de bevestiging te  verbergen. Compensatieprofielen laten het toe, hoogteverschillen bij de plafondrail  onopvallend op te nemen.
Kleurstelling
De aluminiumprofielen kunnen gepoedercoat of geëloxeerd worden. Ter beschikking staat  een ruim assortiment aan standaardkleuren en gewenste kleuren conform RAL of NCS. De  looprail en trapplaten worden steeds in „natuurlijk geëloxeerd” gerealiseerd. Het  coatingproces is conform „Qualicoat” gecertificeerd (licentienummer 1409).
Grendelinrichting
Standaard: de eerst openende vleugel wordt door middel van een draaigreep in het  glashoudprofiel onderaan bediend. De servicevleugel kan door middel van een verzonken  afsluiting met een schroevendraaier voor de reiniging geopend worden. Optionele  schuifgrepen of schelpvormige handgrepen vergemakkelijken de verschuiving van de  binnenste of buitenste vleugels. Alternatief staat bij 10 mm glasdikte ook een knipslot met  sluitcilinder en handgreepkom op bedieningshoogte ter beschikking. Als bijkomende  mogelijkheid kan een drukcilinder bij iedere vleugeloverstek gebruikt worden.
Bijzonderheden
De vleugels zijn door middel van meenemers verbonden, zodat met het sluiten van de eerst  openende vleugel de complete installatie gesloten wordt. Voor de reiniging kunnen de  vleugels achter elkaar verschoven worden, zodat de complete buitenzijde toegankelijk  wordt. Dit geldt ok voor de overlapping met de buitenste vleugel die eveneens ongeveer tot  aan het midden verschoven kan worden. Of de standaard bijgeleverde zijdelingse  borstelprofielen voor de vleugeloverlapping gemonteerd worden, wordt aan de klant  overgelaten. De vloerrail wordt omwille van een betere afdichting zijdelings met afsluitdeksels afgesloten.
Technische details
De vleugels zijn onderaan lopend met kogelgelagerde looprollen en meenemers in  sluitrichting gerealiseerd. In hoogte verstelbare looprollen laten de afstelling van de  buitenste vleugel resp. bij centraal openende installaties ook van de middelste vleugel toe.  In de plafondrail zijn uithaakbeveiligingsinrichtingen aangebracht die ook als stoppers  werken.
Beglazing
Gehard veiligheidsglas: 8 of 10 mm (volgens vleugeldiagram)
Afmetingen
De maximale afmetingen van de elementen zijn onder voorbehoud van de windbelasting en  statica aangegeven.
Elementbreedte: max. 1500 mm
Elementhoogte: max. 2600 mm
Elementgewicht: max. 70 kg
(volgens vleugeldiagram)